Bevar Dybbøls historiske skanser
Skanserne
Efter krigen blev resterne af de danske skanser nedbrudt, og i 1865 opførte preusserne de store skansesystmer, der kan ses i dag. De var led i en større befæstning af Sønderborg by, der også omfattede skanser på Als-siden. Skanserne kom dog aldrig i brug og blev allrede i 1883 opgivet som militære anlæg.
De danske skansers indre omrids (ildlinien) er i dag markeret med hvidmalede kantsten, og i skanserne I, II, IV, VII, VIII og X, der ikke lå i vejen for de senere anlagte tyske skanser, samt i Skanse IX kan man se fundamenter og betonrester fra ammunitionsmagasinerne og de blokhuse, som de danske soldater opholdt sig i under bombardementerne.

Kongeskansen
Kongeskansen er en af de tyske skanser, der blev anlagt i 1865 oven på resterne af de danske skanser V og VI. Her afholdtes 29. juni 1914 en stor tysk jubilæumsfest på 50 årsdagen for den endelige erobring af Slesvig. Repræsentanter for det tyske kejserhus, den tyske regering og talrige veteraner deltog i festen. Den samme skanse blev i 1920 valgt til ramme om Genforeningsfesten 11. juli. Her mødtes repræsentanter for det danske folketing, regeringen og kongehuset med titusinder sønderjyder.

Skanse II
Kanonerne i Skanse II kunne som de eneste nå de tyske batterier på Broagerland. Bombardementet blev fra tysk side besvaret med særlig kraftig beskydning af Skanse II, hvilket havde den lille fordel, at det gav danskerne mere ro til reparationsarbejdet på de andre skanser.
Fra Skanse II er der god udsigt over Vemmingbund. Man kas se området oven for campingpladsen ved Gammelmark, hvor de tyske batterier var placeret. I skansen er der mindesten for de personer, der siden hen er blevet symboler for begge parter i slaget: Skansernes komandører løjtnanterne Johan Peter Ancker og Carl Vilhlem Castenschiold og den preussiske pioner Karl Klinke.

Skanse IV
På resterne af Skanse IV rejste  tyskerne i 1872 et stort sejrsmonument. Düppel-Denkmal, der blev ødelagt af ukendte gerningsmænd 12. maj 1945. Senere er den danske skanses omrids blevet markeret, for at man kan danne sig et billede af en dansk skanse.